Te sztuczki kulinarne przydają się w każdej kuchni. Dlatego każda gospodyni powinna je znać!

W przy­go­to­wy­wa­niu ich, a także plac­ków zawsze dener­wo­wało mnie to, że przy­go­to­wa­nie cia­sta zaj­muje mi naj­wię­cej czasu, przez który muszę rezy­gno­wać z cen­nego snu. Jed­nak ten pro­blem można z łatwo­ścią obejść, przy­go­to­wu­jąc cia­sto dzień wcze­śniej i wkła­da­jąc je do szczel­nie zamknię­tej terby. Rano wystar­czy roz­grzać patel­nię, a śnia­da­nie gotowe będzie w kilka chwil.

Dener­wuje Cię, że dania wyko­nane z mięk­kiego cia­sta zawsze tracą swój kształt po dzie­le­niu ich nożem? Nić den­ty­styczna ide­alne ide­al­nie zastąpi nóż przy por­cjo­wa­niu.

Dzięki por­cjo­wa­niu i zamy­ka­niu w her­me­tycz­nych pojem­ni­kach wcze­śniej przy­go­to­wa­nych potraw możesz zaosz­czę­dzić dużo czasu na przy­go­to­wa­niu posił­ków…