Bardzo prosty i szybki przepis od przyjaciółki z dzieciństwa – smaczne i ukochane włoskie ciasteczka

Włoskie ciasteczka są znane od wielu lat pod różnymi nazwami i są kochane przez wszystkich! Równie ważne jest, że są niesamowicie szybkie i łatwe w przygotowaniu!

Składniki do robienia włoskich ciastek:

  • 250 g mąki pszennej;
  • 100 g cukru;
  • 100 g masła;
  • 10 g proszku do pieczenia ciasta;
  • 3-4 łyżki ciepłej wody;
  • 2-3 łyżeczki cynamonu;
  • szczypta soli.

Włoskie ciasteczka

Przygotowanie:

Przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodaj szczyptę soli.

Zmiękcz masło w kąpieli wodnej, dodaj do niego ciepłą wodę.

Zagnieć ciasto z przygotowanych składników i odstaw na 10 minut.

Wymieszaj cukier z cynamonem.

Z ciasta uformuj paski o długości 10 cm i szerokości 1 cm.

Zroluj paski w cukrze i cynamonie.

Połącz końce pasków.

Piecz przez 10-15 minut w temperaturze 180 stopni.

Miłej herbatki!

error: Content is protected !!