Szybkie ciasto bananowe – raz dwa i gotowe. Bez zbędnych ceregieli. Smakuje obłędnie

Jak szybko i bez pieczenia popełnić wyśmienite ciasto dla niezapowiedzianych gości?

Jeśli posiadasz w spiżarce kilka luzem porzuconych bananów, podpowiemy, jak przyrządzić doskonały przysmak — szybkie ciasto bananowe.

Potrzebujesz:

  • 300 ml mleka
  • 500 ml śmietany
  • szklankę cukru
  • biszkopty — dwa opakowania
  • 5/6 bananów
  • garść owoców (kiwi, truskawka, pomarańcza lub inne jako element dekoracji)
  • czekoladę (jedną tabliczkę)

Przygotowujemy:

Śmietanę bijemy z cukrem, w międzyczasie, krojąc banany w plasterki. Sięgamy po biszkopty i zatapiamy w mleku (uważamy, aby nie rozmiękły).

Następnie rozmieszczamy je na dnie naczynia, a na nich składujemy banany. Na tak przygotowaną kompozycję nanosimy śmietanę.

Pozostaje już tylko wykroić gustownie owoce i udekorować według własnego uznania.

I voila, pysznego smakowania!