Szybkie ciasto bananowe – raz dwa i gotowe. Bez zbÄ™dnych ceregieli. Smakuje obłędnie
Jak szybko i bez pieczenia popełnić wyśmienite ciasto dla niezapowiedzianych gości?
Jeśli posiadasz w spiżarce kilka luzem porzuconych bananów, podpowiemy, jak przyrządzić doskonały przysmak — szybkie ciasto bananowe.
Potrzebujesz:
- 300 ml mleka
- 500 ml śmietany
- szklankÄ™ cukru
- biszkopty — dwa opakowania
- 5/6 bananów
- garść owoców (kiwi, truskawka, pomarańcza lub inne jako element dekoracji)
- czekoladÄ™ (jednÄ… tabliczkÄ™)
Przygotowujemy:
Śmietanę bijemy z cukrem, w międzyczasie, krojąc banany w plasterki. Sięgamy po biszkopty i zatapiamy w mleku (uważamy, aby nie rozmiękły).
Następnie rozmieszczamy je na dnie naczynia, a na nich składujemy banany. Na tak przygotowaną kompozycję nanosimy śmietanę.