Ta przekąska z dyni z przepisu mojej synowej zachwyci wszystkich. Po prostu zakochałam się w jej smaku

Z wielką przyjemnością pragnę podzielić się z Wami niewiarygodnie prostym i szybkim przepisem na przyrządzenie bardzo smacznej, smażonej dyni.

Zaledwie kilka minut i możesz podać to przepyszne danie na stół. Podoba mi się metoda gotowania tego dania, smak smażonej dyni i jej delikatność.

Bardzo często gotuję ją na lekki obiad. Dodanie czosnku podczas smażenia sprawia, że ​​jest niewiarygodnie pachnąca, a po usmażeniu okazuje się równie smaczna.

Gorąco polecam nie zapominać o aromatycznych przyprawach, ja zawsze dodaję swoje ulubione oregano – połączenie jest świetne. Jeśli chcesz zrobić obiad bardziej na słodko, nie dodawaj soli i pieprzu, odrzuć czosnek i podawaj ją z miodem.

Składniki

  • dojrzała dynia – 500 gr
  • sól, pieprz do smaku
  • główka czosnku
  • olej roślinny lub oliwa z oliwek
  • przyprawy, zioła

Przygotowanie:

Pokrój dynię na średnie kawałki o grubości nieco ponad 1 centymetra i odkrój skórkę. Smaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju roślinnego po obu stronach do zrumienienia na średnim ogniu, nie zapomnij posolić i popieprzyć danie.

Po obróceniu  plasterków dyni dodaj do nich całe, obrane ząbki czosnku, je także smaż ze wszystkich stron.

Gdy tylko wyłączysz kuchenkę, posyp danie niewielką ilością aromatycznych ziół i odstaw na kilka minut. Smacznego!

error: Content is protected !!