Sałatka Żydowska w 10 minut. Twoja rodzina będzie zachwycona

Bardzo prosta i szybka sałatka, która jest przygotowywana w zaledwie 10 minut

Połączenie prostych produktów zapewnia jej wspaniały smak. Doskonała gdy niepodziewani goście zapukają do drzwi.

SKŁADNIKI

  • serek topiony 100 g.
  • jajka – 3 szt.
  • musztarda – 3 g.
  • majonez 50 g.
  • czarny pieprz

Przygotowanie:

Ugotuj jajka na twardo i ostudź w zimnej wodzie.

Zetrzyj je na drobnej tarce wraz z 1 topionym serem.

Dodaj musztardę, czarny pieprz i majonez.

Wymieszaj wszystko i podawaj do stołu.

Sałatka doskonale nadaje się jako szybka, zimna przekąska.

Możesz również dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, ale to zależy od Twojego gustu. Smacznego!

error: Content is protected !!