Przepis na pyszne bułeczki po turecku – prosto i szybko. Każda gospodyni musi znać ten przepis

Przepis na pyszne bułeczki jest szybki i prosty.

Bułeczki wychodzą pyszne i delikatne. Rodzina na pewno będzie je zjadać ze smakiem. Bułeczki są świetnym dodatkiem do kawy, czy herbaty.

Składniki:

  • 430 g mąki pszennej,
  • 12 g proszku do pieczenia,
  • 60 g oleju słonecznikowego,
  • 100 g masła,
  • 250 g bryndzy,
  • 3 sztuki jajek,
  • 100 ml kefiru,
  • 15 ml octu,
  • 1 łyżeczka cukru,
  • 1 łyżeczka soli

Sposób przygotowania:

Na początku należy wymieszać cukier, kefir, sól i ocet. Do tego najlepiej użyć trzepaczki. Do masy należy dodać 1 żółtko oraz 2 białka.

Do tego jeszcze dodać trzeba proszek do pieczenia. Następnie należy trzeba przesiać mąkę do miski. Masę należy ugnieść rękami.

Ciasto należy rozwałkować i podzielić na części. Aby zrobić nadzienie do bułeczek wystarczy wymieszać sera z jajkiem, za pomocą widelca.

Teraz należy wziąć kawałek ciasto i posypać go mąką. Następnie wystarczy lekko go rozgnieść, po to, by uzyskać mały kawałek.

Dodajemy do środka nadzienie i łączymy wszystkie rogi ciasta. I tak samo robimy to z każdym kolejnym kawałkiem.

Blaszkę wyłożyć pergaminem, a następnie ułożyć na niej bułeczki. Następnie należy posmarować wszystkie kawałki białkiem oraz zrobić nacięcie na każdej bułeczce.

Wszystko należy piec w 200 stopniach przez 30 minut. I gotowe. Smacznego!