Synowa w końcu zdradziła przepis na te marynowane pomidorki. Mistrzostwo smaku. Hit każdej imprezy.

Zgodnie z tym przepisem marynowane pomidory można jeść po 3 dniach. Odpowiednie będą każdego rodzaju pomidory.

Będą doskonałym dodatkiem do obiadu lub kolacji. Łatwe w przygotowaniu, ale bardzo smaczne. Do dzieła!

Składniki:

  • pomidory – 1 kg
  • sól – 1 łyżka
  • cukier – 1 łyżka
  • ocet – 1 łyżka
  • czosnek – 1 główka
  • ostra papryka do smaku
  • słodka papryka – 3 szt.
  • zioła do smaku

Pomidory „Glutton” - gotowe w 3 dni

Przygotowanie:

Umyj pomidory i pokrój w plasterki.

Włóż ostrą paprykę do miski blendera ( ilość jest zależna od
Twoich preferencji smakowych). Dodaj słodką paprykę pokrojoną na większe kawałki, ocet, czosnek podzielony na ząbki, cukier i sól. Zmiel wszystko na jednorodną masę.

Otrzymany sos dodaj do pomidorów, wymieszaj, przykryj i ułóż na nich np. deskę do krojenia i coś ciężkiego. W tej formie włóż do lodówki na 1 dzień.

Po wyznaczonym czasie wymieszaj pomidory i przenieś do pojemnika. Przykryj i pozostaw w lodówce na kolejne 2 dni. A potem serwuj do stołu posypane ulubionymi ziołami. Smacznego!

error: Content is protected !!