Jak zrobić pyszną, chrupiącą przekąskę z kapusty. Zaskoczę Cię tym przepisem

Uwielbiasz kapustę? Chrupiące przekąski?

A może by tak połączyć to w całość i rozkoszować się tanim i nieprzyzwoicie pysznym rarytasem. Polecam spróbować ze znajomymi i rodziną lub wysłać w mediach społecznościowych.

SKŁADNIKI:

  • 1 główka kapusty
  • 3 jajka
  • 4 łyżki majonezu
  • 3 łyżki mąki
  • 0,5 łyżeczki soli
  • przyprawy do smaku

PRZYGOTOWANIE

Przygotuj się na 15 minut tworzenia niespotykanie prostej przekąski w której się zakochasz od pierwszego skosztowania. A więc zaczynajmy 🙂

Do dużego garnka wlej wodę, posól, zagotuj. Włóż kapustę i zostaw na trzy minuty. Wyciągnij kapustę i pozostaw do wystygnięcia.

W międzyczasie przygotuj ciasto, mikserem wymieszaj jajka z majonezem.

Dosyp mąkę, sól i przyprawy. Następnie każdy liść kapusty podziel na 2 -3 kawałki. Obtoczone w cieście smaż na patelni na złocisty kolor.

Przysmak jest już gotowy, myślę że zajęło Ci mniej niż 15 minut samego przygotowania, no chyba ze gotowałeś \ łaś wodę na kapustę od bardzo schłodzonej.

Smacznego!