W 10 min przygotowałam to ciasto cytrynowe. Dla niespodziewanych gości.

Dla wszystkich, którym zwykle brakuje czasu i energii na przyrządzenie deseru, przedstawiamy wspaniały przepis na pyszne ciasto cytrynowe bez pieczenia!

W rzeczywistości całe przygotowanie ciasta to przygotowanie kremu cytrynowego. Następnie za pomocą tego kremu pozostaje posmarowana warstwa biszkoptów lub herbatników. Bardzo proste i szybkie, spróbuj sama!

Składniki

  • Jajka 4 sztuki
  • Cukier 120 g
  • Skórka z cytryny 2 łyżki
  • Mleko 1 l
  • Herbatniki 300 g
  • Skrobia kukurydziana 60 g

ciasto kremowe

Przygotowanie

Wlej mleko do rondla, dodaj skórkę (pozostaw szczyptę, aby posypać ciasto) i podgrzej. Jajka ubij z cukrem w osobnej misce.

Wlej część podgrzanego mleka do szklanki, rozcieńcz w niej skrobię i wlej z powrotem do garnka. Dodaj tam również mieszankę jajek. Przy ciągłym mieszaniu doprowadź lekko do wrzenia, mieszanina się zagęści. Pozostaw do ostygnięcia.

Posmaruj spód formy cienką warstwą kremu, ułóż pierwszą warstwę ciasteczek, nałóż krem ​​na wierzch. Kontynuuj naprzemiennie układanie warstw, aż wykorzystasz wszystkie składniki. Udekoruj ciasto pozostałą skórką z cytryny. Wstaw deser do lodówki na godzinę,.

error: Content is protected !!